Tips för att stötta upp låg magsyra

Tidigare har vi kikat på vad som kan indikera att matsmältningen i magsäcken inte fungerar optimalt. Nu är det dags för att ta en titt på vad du själv kan göra om du har låg magsyra.


Hjälp vid låg magsyra

Detta kan du tillsätta vid låg magsyra:

  • Matsmältningsenzymer

  • Saltsyra HLC/pepsin

  • B1 (B-vitamin komplex med extra B1)

  • Jod

  • Citronvatten

  • Fänkål

  • Gurkmeja, ingefära och citron i mindre mängder


OBS! Om du tillsätter saltsyra är det viktigt att du inte öppnar kapslarna utan sväljer dom hela. Saltsyra ska bara finnas i magen och göra sitt viktiga verk där - ingen annanstans.
 

Kuriosa; I Indien kommer det alltid in en skål fänkålsfrön att tugga på efter maten när du äter restaurang. Det är för att fänkål har en så god effekt på matsmältningen.
 


Och glöm inte murstocken i eldstaden... 

  • …att tugga maten väl, helst 30 gånger per tugga tills den smakar sött.

  • Ät i lugn och ro

  • Ät mindre måltider och oftare, ca var tredje timma.

  • Utför mindfulness, djupandning- eller andra avslappningsövningar.

  • Drick ljummet vatten, gärna ca 37 grader.

  • Undvik kaffe, vin, alkohol, rökning, snusning, tuggummi, kolsyrade drycker och hårdsmält mat som exempelvis paprika, pepparrot och stark senap.

  • Om slemhinnan är skadad behöver man också stötta kroppen med t.ex. kokosolja, havtorn, och L-glutamin men det kommer vi till snart…

 

Provat allt och behöver hjälp?

Hör av dig så bokar vi in en tid att gå djupare i hur man bäst kan stötta upp systemet så att kroppen kan gå in i läkning istället för reaktion.

Previous
Previous

En Midsommarnatts dröm...

Next
Next

Vadå, låg magsyra?